30 juli 2013

UGL i Abisko - en inre och yttre resa

"Den längsta resan är resan inåt." Citatet är hämtat ur Dag Hammaskjölds bok Vägmärken. Dag Hammarskjöld vandrade i fjällen för att koppla av och hämta kraft i sitt arbete som FN:s generalsekreterare. Han bodde ofta på Abisko turiststation och var under början av 50-talet ordförande i STF, Svenska Turistföreningen. Man uppförde då den nuvarande turiststationen sedan den tidigare stationen av trä förstörts i en brand 1949.

Abisko turiststation lockade redan för 100 år sedan konstnärer och författare som t ex Anders Zorn, Carl Larsson, John Bauer, Leander Engström och Selma Lagerlöf. Lapporten är Sveriges mest avbildade naturmotiv.

Att gå UGL i Abisko innebär för kursdeltagarna en yttre resa genom att åka till vår nordligaste fjällvärld och få uppleva en storslagen och till stora delar orörd natur. En UGL-kurs innebär också en inre resa. Den gör varje deltagare utifrån sina egna upplevelser. UGL är en mycket strukturerad utbildning med konkreta uppgifter. Deltagarna tar sig an uppgifterna på sitt eget sätt och får sedan tid att reflektera över vad som hände, vad jag gjorde och vad jag lärde mig. Det blir för varje deltagare en inre resa - en vecka att bygga sin fortsatta livsresa på

Vi har platser kvar på UGL-kursen i september i Abisko, när luften är hög och klar och björkskogen glöder i rött och gult. Vill du vara med? Läs mer och anmäl dig eller begär mer information på www.scilla.se .

Sensommarhälsningar!

Elisabeth Berggård
Scilla Chefsstöd

06 juli 2013

Inför fotbolls-EM: Att göra varandra duktiga

"Vi gör varandra duktigare"
Det sa Pia Sundhage i TV-soffan, när hon intervjuades inför dam-EM i fotboll och fick frågan hur de skall jobba för att göra en bra insats.

"Att göra varandra duktiga" är ett kriterium för en effektiv grupp. I en sådan grupp konkurrerar man inte med varandra, alla är stjärnor - var och en på sitt sätt. Man utnyttjar varandras starka sidor, alla bidrar med det de är bäst på. Var och en tar tag i uppgifter som behöver göras när situationen kräver det, oavsett vems ansvar det är. Gruppmedlemmarna berömmer och peppar varandra för sina insatser och alla känner sig delaktiga i gruppens resultat.

Har du konkreta tips på hur ni gör för att "göra varandra duktigare"? Hör av dig till oss på info@scilla.se, så kan vi sammanställa en tips-katalog till något av höstens nyhetsbrev.

Vill du göra en resa i en grupps utveckling?
På en UGL-kurs får du under en intensiv vecka uppleva en grupps resa mot effektivitet. Ingen annan utbildning i Sverige ger dig en så tydlig bild över en grupps utveckling. På köpet får du många personliga insikter. Deltagare känner sig ofta stärkta efter en UGL-vecka. Läs om våra UGL-kurser och våra handledare på www.scilla.se . I höst har vi kurser i Abisko, Stockholm och Skellefteå. Anmäl dig redan nu, så har du något att se fram emot i höst.

Och till dess .... njut av sommaren!
Elisabeth Berggård