02 maj 2012

Inte win-win utan pay-pay!

"För att hantera en konflikt handlar det sällan om att nå en win-win situation utan snarare om pay-pay," säger Thomas Jordan, forskare och lärare i konflikthantering vid Göteborgs universitet.

På kurser i förhandlingsteknik och konflikthantering får vi lära oss, att det optimala är att nå en win-win situation dvs båda parter uppnår sina mål och får alla sina önskemål tillgodosedda. Visst kan det vara något att sträva efter, men hur realistiskt är det? Hur lång tid och hur mycket kraft kan vi ägna åt problemet för att uppnå den optimala lösningen - om vi någonsin gör det? Thomas Jordan säger att i hantering av konflikter får vi räkna med "pay-pay" dvs båda parter får göra avkall på vissa saker för att få konflikten ur världen eller åtminstone kyla ned den. Du kan läsa mycket om konflikthantering på den här sidan från Göteborgs universitet:http://arbetsplatskonflikt.av.gu.se/.

På en UGL-kurs hanterar vi de konflikter som uppkommer i gruppen under veckan. Vill du uppleva UGL i storslagen fjällvärld med lövsprickning och midnattssol? Vi har platser kvar på vår kurs på Abisko turiststation 11-15 juni. Maila oss på info@scilla.se om du vill ha mer information.

Sköna maj-hälsningar! Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar