06 juli 2013

Inför fotbolls-EM: Att göra varandra duktiga

"Vi gör varandra duktigare"
Det sa Pia Sundhage i TV-soffan, när hon intervjuades inför dam-EM i fotboll och fick frågan hur de skall jobba för att göra en bra insats.

"Att göra varandra duktiga" är ett kriterium för en effektiv grupp. I en sådan grupp konkurrerar man inte med varandra, alla är stjärnor - var och en på sitt sätt. Man utnyttjar varandras starka sidor, alla bidrar med det de är bäst på. Var och en tar tag i uppgifter som behöver göras när situationen kräver det, oavsett vems ansvar det är. Gruppmedlemmarna berömmer och peppar varandra för sina insatser och alla känner sig delaktiga i gruppens resultat.

Har du konkreta tips på hur ni gör för att "göra varandra duktigare"? Hör av dig till oss på info@scilla.se, så kan vi sammanställa en tips-katalog till något av höstens nyhetsbrev.

Vill du göra en resa i en grupps utveckling?
På en UGL-kurs får du under en intensiv vecka uppleva en grupps resa mot effektivitet. Ingen annan utbildning i Sverige ger dig en så tydlig bild över en grupps utveckling. På köpet får du många personliga insikter. Deltagare känner sig ofta stärkta efter en UGL-vecka. Läs om våra UGL-kurser och våra handledare på www.scilla.se . I höst har vi kurser i Abisko, Stockholm och Skellefteå. Anmäl dig redan nu, så har du något att se fram emot i höst.

Och till dess .... njut av sommaren!
Elisabeth Berggård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar