22 maj 2014

Sluta med att lösa andras problem.

"Din uppgift är att lära dina medarbetare att själva lösa sina problem och konflikter."
Det skriver Leif E Andersson, leg psykolog och ledarskapsutvecklare, som svar på en fråga i tidningen Chef. Leif menar att chefens uppgift är att hjälpa medarbetarna att klara det jobb de är anställda för, och i detta ingår också att kunna samarbeta med sina kollegor. Läs frågan och Leifs svar här.

Leif E Andersson har skrivit boken OBM-Ledarskapets psykologi. OBM står för Organizational Behavior Management, en teroi om hur man ska leda med fokus på beteende och konsekvenser. Scilla har tidigare arrangerat tre mycket uppskattade kurser i ämnet med Leif  Andersson som kursledare. I november ger vi en kurs igen med Leif i Luleå den 4-5 november. Pris 7 800 kr + moms. Intresserad? Maila oss på info@scilla.se så skickar vi en kursinbjudan.

Har du gått UGL än? UGL är inte bara en utbildning för chefer. Försvarshögskolan skriver i sina anvisningar till oss handledare "UGL är avsedd för alla människor oavsett bakgrund." Du har nytta av UGL oavsett du är ledare, medarbetare, förälder, vän eller kollega. Vill du vara med på någon av våra UGL-kurser i Abisko 9-13 juni eller 8-12 september? Vi har platser kvar på dessa kurser. Vi har också en UGL-kurs i höst i Skellefteå 17-21 november och två kurser i Stockholm 13-17 oktober resp 1-5 december. Läs mer på vår hemsida www.scilla.se.

Hälsningar från ett sommarvarmt Stockholm!
Elisabeth Berggård
Scilla Chefsstöd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar