29 april 2014

Mer information - ett ständigt behov

Stå ut med att du inte helt kan tillfredsställa behovet av information hos dina medarbetare.
På ett seminarium om information och kommunikation, sa Helen Stålnert med förflutet som journalist och informationsdirektör på SVT, SAAB och SSAB, att informationen inom företag aldrig upplevs räcka till.

Medarbetare vill veta vad som hänt, vad som skall hända och vad som kanske kommer att hända. Under mina år som chef var det ett genomgående önskemål i medarbetarsamtalen, att informationen skulle förbättras. Trots att vi försökte hitta nya former för detta kvarstod behovet. Så småningom insåg jag, att informationsbehovet aldrig helt kunde tillfredsställas. Om dina medarbetare är nöjda med allt annat än informationen, kan du vara nöjd. Det kanske räcker med att vara "good enough" på att informera.

Vill du träna dig i att kommunicera? Gå en UGL-kurs där du tränar dig i att kommunicera klart och tydligt - att berätta, att lyssna, att fråga, att förtydliga - för att skapa förståelse för varandras beteenden och behov. Vi har några  platser kvar på våra UGL-kurser i storslagna Abisko 9-13 juni och 8-12 september. Läs mer på www.scilla.se.

Citat efter UGL-kurser i Abisko:
"Abisko - en underbar plats för denna kurs."
"Ni handledare har varit mycket inspirerande."

"Jag skulle inte ha kunnat göra en sådan här resa i något annat sammanhang."
"En underbar balans mellan teori och praktik"
"Tack för en jättebra upplevelse. Hoppas ni fortsätter mycket längre till så att fler får chansen. Och fortsätt att vara här uppe i Abisko."
"Fantastisk miljö för denna kurs, tacksam att jag fick se denna plats." (Abisko)

En skön vårhelg tillönskas av

Elisabeth Berggård
Scilla Chefsstöd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar